Jeg er så utrolig heldig at en av mine beste venninner, Beth Young, er en fantastisk flink konditor. Jeg har lenge hatt lyst til å lage cake pops, og fikk overtalt henne til å bli med på en liten cake pop workshop. Ingen av oss hadde laget cake pops før, så dette var en liten test, og jeg må tilstå at dette var mye vanskeligere enn jeg hadde trodd, men vi lærte masse, og er snart klar for en runde til!
Jeg tenkte jeg skulle dele litt at de tingene vi har lært med dere:
- Bestem deg på forhånd for hvilke motiver/temaer du vil lage, så du er sikker på at du har all pynten du trenger. Vi kjøpte en del smågodt, for å ha forskjellige farger og fasonger
- Når du har formet kaken, kan det være lurt å legge den kalt, ellers risikerer du at pinnen sklir igjennom når du begynner å pynte
- Skal du pynte med sjokolade, må du ta ut kaken fra kjøl en stund før du dypper den, for sjokoladen krakelerer om det er for stor temperaturforskjell
- Vi dyppet i sjokolade og flytende fondant, men fondanten var ganske tung, og litt vanskelig å jobbe med, så neste gang skal vi teste å bruke Candy Melt i stedet (kan kjøpes på Cacas) og farget hvit sjokolade
- Vi brukte sjokoladekake, og det fungerer fint om du skal dyppe i mørke farger eller sjokolade, men om du skal dyppe i hvitt eller lyse farger, fungerer det nok bedre med lysere kake, da det kan være vanskelig å få dekket den mørke kaken
- Det er lurt å ha isopor med husholdningsfilm rundt, da man kan lage huller i isoporen og bruke denne til å stille popsene til tørke i
- Det lønner seg å sette popsene i kjøleskapet så fort de er ferdigpyntet. Om man lar de stå ute vil kaken fort bli myk, og tyngden av pynten gjør at pinnen sklir igjennom
Her ser dere noen av cake popsene vi laget: